In het voorjaar is het weer tijd om te verticuteren, door te zaaien en te bemesten van het gazon. Zo blijft uw gazon in topconditie.

Verticuteren
Verticuteren houdt in dat mos, ongewenste grassoorten en oude grasresten verwijderd worden. Op deze manier wordt er ruimte in het gazon gemaakt voor de gewenste grassoorten.

De verticuteermachine

Doorzaaien
Na het verticuteren ziet het gazon er meestal gehavend uit. Als er dusdanig kale plekken zijn ontstaan, is het goed om door te zaaien. Hierdoor groeit de grasmat weer snel dicht en wordt onkruid voorkomen.

De doorzaaimachine

Bemesten
Als laatste is bemesten zeer belangrijk. Het gazon zal hierdoor sneller herstellen en het heeft voor drie maanden voeding. Voor de voeding is het belangrijk dat het gazon twee tot drie keer per jaar bemest wordt.