previous arrow
next arrow
Slider

Tuinaanleg

Een nieuwe tuin aanleggen doet u niet voor korte termijn, maar voor jaren. Heeft u plannen om een nieuwe tuin aan te leggen en weet u niet hoe u moet beginnen? Dat kunnen wij goed indenken, aangezien er talloze aspecten zijn die uiterst belangrijk zijn voor een goed eindresultaat. Te denken valt aan de volgende zaken zonder direct volledig te zijn.

De bodem:
Dit is de basis voor uw nieuwe tuin. Het is erg belangrijk dat deze optimaal is voor een goede groei van de planten. De afwatering moet goed zijn; in natte periodes moet het overtollig water snel afgevoerd kunnen worden en in droge periodes moet het water voldoende vastgehouden kunnen worden. Drainage kan bijvoorbeeld nodig zijn.

Bestrating:
De mogelijkheden in materialen zijn legio. U kunt kiezen voor gebakken materiaal of materiaal van beton. U wilt grote terrastegels of juist klein materiaal. De plaats van het terras is erg belangrijk; te denken valt aan de stand van de zon en uw privacy. De onderlaag van uw oprit moet goed zijn om er met uw auto op te rijden.

Erfafscheidingen:
Groene afscheidingen zijn nog steeds mooi, maar het is belangrijk welke haagplant u gaat gebruiken. Een hekwerk wel of niet begroeid is ook een optie. U wilt een onderhoudsvriendelijke tuin en kiest daarom voor een schutting. Hierin zijn ook vele mogelijk-heden. Te denken valt aan een schutting van betonpalen in combinatie met houten schermen, maar ook een schutting op maat behoort tot de mogelijkheden.

Waterpartijen:
U wilt wellicht water in de tuin. U kunt daarbij denken aan een vijver of, als u weinig ruimte hebt, een borrelsteen of ander ornament. Ook op dit gebied zijn er vele mogelijkheden.

Gazon:
Een gazon kan erg belangrijk zijn voor een goed optisch resultaat voor uw tuin, maar ook is het nog steeds de ideale speelplek voor kinderen. Op een warme zomerdag is het de zitplaats waar u onder bijvoorbeeld onder een dakplataan goed kunt vertoeven.

Beplanting:
De beplanting maakt uw tuin af. Om een goed resultaat te verkrijgen moet de juiste plant op de juiste plaats staan. Waar komen de hagen, bomen, borders? Hiervoor is een goede plantenkennis onmisbaar

Kortom: wilt u uw tuin aan laten leggen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij bespreken samen met u de mogelijkheden en maken een ontwerp voor u passend bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren, waarbij uiteraard uw budget ook een van de belangrijkste factoren is. Wij willen u graag van dienst zijn met onze jarenlange ervaring op het gebied van tuinaanleg bij particulieren, bedrijven en instellingen

previous arrow
next arrow
Slider

Bezoek ons
Veerweg 1
4691 PC THOLEN

Email: info@hovenierakershoek.nl
Tel. (0166) 605 166
Mob. 06 2956 1942

Contactformulier