previous arrow
next arrow
Slider

TUINAANLEG

Een nieuwe tuin aanleggen doet u niet voor korte termijn, maar voor jaren. Heeft u plannen om een nieuwe tuin aan te leggen en weet u niet hoe u moet beginnen? Dat kunnen wij goed indenken, aangezien er talloze aspecten zijn die uiterst belangrijk zijn voor een goed eindresultaat.
De volgende zaken zijn in ieder geval van belang wanneer u een tuin aan wilt laten leggen:

De bodem
Dit is de basis voor uw nieuwe tuin. Het is erg belangrijk dat deze optimaal is voor een goede groei van de planten. De afwatering moet goed zijn; in natte periodes moet het overtollig water snel afgevoerd kunnen worden en in droge periodes moet het water voldoende vastgehouden kunnen worden. Drainage kan bijvoorbeeld nodig zijn.

Bestrating
De mogelijkheden in materialen zijn legio. U kunt kiezen voor gebakken materiaal of materiaal van beton, voor grote terrastegels of juist klein materiaal. De plaats van het terras is erg belangrijk; er moet rekening gehouden worden met de stand van de zon en uw privacy. De onderlaag van uw oprit moet goed zijn om er uw auto op te zetten.

Erfafscheidingen
Groene afscheidingen zijn erg mooi, maar het is belangrijk welke haagplant u gaat gebruiken. Een hekwerk wel of niet begroeid is ook een optie. Als u een onderhoudsvriendelijke tuin wilt, is een schutting handig. Hierin zijn ook vele mogelijkheden. Te denken valt aan een schutting van betonpalen in combinatie met houten schermen, maar ook een schutting op maat behoort tot de mogelijkheden.

Waterpartijen
U wilt wellicht water in de tuin. U kunt daarbij denken aan een vijver of, als u weinig ruimte hebt, een borrelsteen of een ander ornament. Ook op dit gebied zijn er veel mogelijkheden.

Gazon
Een gazon kan erg belangrijk zijn voor een goed optisch resultaat voor uw tuin, maar het is ook de ideale speelplek voor kinderen. Op een warme zomerdag is het de zitplaats waar u, bijvoorbeeld onder een dakplataan, goed kunt vertoeven.

Beplanting
De beplanting maakt uw tuin af. Om een goed resultaat te verkrijgen moet de juiste plant op de juiste plaats staan. Waar komen de hagen, bomen, borders? Hierbij is een goede plantenkennis onmisbaar.

Wij bespreken samen met u de mogelijkheden en maken een ontwerp voor u passend bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren, waarbij uiteraard uw budget ook een van de belangrijkste factoren is. Wij willen u graag van dienst zijn met onze jarenlange ervaring op het gebied van tuinaanleg bij particulieren, bedrijven en instellingen.
Wilt u uw tuin aan laten leggen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

BEZOEK ONS:
Veerweg 1
4691 PC THOLEN

CONTACT:
E-mail: info@hovenierakershoek.nl
Tel. (0166) 605 166
Mob. 06 2956 1942

Contactformulier